Jongeren verhaal 9

Jongeren – Dag 9
11 december 2017

Geloof jij het, geloof ik het?! Eerst een maagd die zwanger wordt en dan drie koningen of wijze mannen die achter een ster aan gaan lopen.

En dat alleen omdat die ster een teken zou zijn van de geboorte van een belangrijke koning.

Nou kunnen we er allerlei wetenschap op na slaan en dan tot de conclusie komen dat er in die tijd wel iets bijzonders aan de hand was met bepaalde planeten waardoor er wel een soort van felle ster zou kunnen zijn. Maar heeft dat zin?

Het gaat meer om het verhaal. Deze drie mannen zochten iets, zochten een leider, eentje die eerlijk was. Want in die tijd was het met de machtigen van de aarde al niet beter dan tegenwoordig. De belangrijke mensen zijn (te) vaak uit op eigen gewin. Voor zichzelf dus. Dat maakt mensen onbetrouwbaar.

En deze drie wijze mannen geloofden in andere leiders, leiders die wel het beste voor hebben met de HELE wereld en niet alleen voor zichzelf of voor ‘eigen volk eerst’. Dat soort heersers hebben we genoeg (gehad). En dat heeft niet zoveel opgeleverd tot nu toe.

Daarom zoeken deze mannen verder. Zoeken een leider betrouwbaar en oprecht en komen terecht bij een kind in de kribbe. Onschuldig en toch… Hij zou later laten zien hoe het ook kan. Opkomen voor eerlijkheid en recht. Dat maakt iedereen gelukkig en niet slechts een ‘happy few’ in postcode gebied ‘west europa-wassenaar’.