Jongeren verhaal 16

Jongeren – Dag 16
18 december 2017

Jesus, asielzoeker’

De wonderen zijn de wereld uit. Of toch niet? Een maagd die ‘pregno’ is. ‘Angels’ die Jozef bezoeken in een droom. En dan die Jezus, die ineens moet vluchten en een asielzoeker wordt. En denk maar niet dat ze daar in Egypte op zaten te wachten.

Jezus de vluchteling. Ik vrees dat wij hem ook geweigerd zouden hebben. Opvangen in de eigen regio en in ieder geval niet verder dan een of ander Grieks eiland. Zo gaan we tegenwoordig toch om met vluchtelingen. Nederland is vol, eigen volk eerst. Nou, in deze tijd, met Kerst, dan willen we nog wel eens naar een ander omzien. Zelfs naar een vluchteling. Maar straks ….

Stel je voor dat de egyptenaren jezus direct terug hadden gestuurd. Dan was Hij misschien alsnog direct vermoord. Samen met zijn vader en zijn moeder. En dan hadden we nooit van hem gehoord. Uiteindelijk had jij dit dan nooit gelezen.

En ja hoor, ik weet het. In de naam van het christendom zijn best verkeerde dingen gebeurd. Maar ….. ook veel goeds! Dat hoor je zelden. De armenzorg komt voort uit het christendom. Opvang voor zieken of mensen met een (verstandelijke) beperking. Begonnen door de christenen. Immers…. Zorgen voor elkaar, opkomen voor eerlijkheid, rechtvaardig zijn. Dat is wat de volwassen jezus ons straks zal leren.

Maar nu, nu vieren we eerst de geboorte van een kind, het kindje Jezus.

RAAD DE ZIN!

Verzamel de letter:

.oopsgezinde kerk

Welke letter hoort er op de stip?