GESCHIEDENIS

Begin
Enkele jaren geleden sprak een gemeentelid van de Doopsgezinde Gemeente Joure mij aan. Zij had op vakantie een grote adventskalender gezien die op het dorpsplein stond. Ze had het idee dat we dat in Joure voor de Doopsgezinde vermaning (kerk) ook zouden moeten realiseren. Ze had een foto waar uit we inspiratie konden putten.

En zo kreeg de Doopsgezinde  gemeente Joure in 2016 een gigantische adventskalender voor de kerk. Dit heeft veel landelijke (en ook buitenlandse) aandacht gekregen. We hebben besloten om het dit jaar weer te doen!

Commissie
Al vrij snel werd er een commissie in het leven geroepen. Er werden wat concretere plannen gemaakt. Toch was het nog niet eenvoudig om zo’n groot project voor elkaar te krijgen. Na een aantal vergaderingen werden de plannen serieus.

En nu …..

kan iedereen genieten van de verhalen en de platen van de grootste adventskalender van Nederland. Als u hem in het groot wilt zien: hij komt te staan voor de Doopsgezinde vermaning aan de Midstraat in Joure (Midstraat 70).

Het project wordt afgerond met een familie kerstfeest. Deze afsluiting is op  de dag voor Kerst in de Doopsgezinde vermaning in Joure.

TEAM

Dit project vergt een brede diversiteit aan kennis en vaardigheden. Het team bestaat uit mensen uit de eigen gemeente waarbij verschillende disciplines zijn verenigd: van jongerenwerker tot webontwikkelaar, van leerkracht tot vormgever. Hierdoor is er al veel gerealiseerd binnen de groep. Daarnaast prijzen we ons gelukkig met de vele talenten om ons heen.