VEELGESTELDE VRAGEN

Aanmelden kan op deze site onder het kopje ‘Inschrijven’. Je hoeft hier alleen jouw email-adres in te vullen.

WWanneer je je aanmeldt krijg je elke dag van de adventsperiode een mailtje met daarin een verhaaltje, afbeelding, gedicht of liedje over advent of kerst passend bij je leeftijd. Op het eind van het project vragen wij jou of je op de hoogte wilt blijven van andere activiteiten van de Doopsgezinde Gemeente Joure. Als je dit niet wil zullen we jouw emailadres verder niet meer gebruiken.

Aanmelden en meedoen aan het project is helemaal gratis. Ook alle andere activiteiten op de zondagen en met kerst zijn gratis te bezoeken. Wil je graag iets bijdragen aan dit project dan kan dat natuurlijk altijd via:
NL98 ABNA 0602 3597 75
t.n.v. Doopsgezinde Gemeente Joure
o.v.v. Adventsproject.

Dit jaar hebben we 3 Leeftijdscategorieën: kinderen(basisschool), jeugd (13-30), volwassenen (25 +). Voor elke categorie is een passend programma bedacht.

De grote kalender staat voor de Doopsgezinde kerk aan de Midstraat 70 in Joure. Maar een kleine versie van de kalender vind je onder het kopje kalender. Zo kan je ook vanuit huis de plaatjes bekijken.

Op zondag 24 december is er vanaf 14 uur een afsluitende middag met allerlei leuke activiteiten en gezelligheid.

AdventXXL wordt georganiseerd door de Doopsgezinde Gemeente Joure. Een groep vrijwilligers van deze gemeente heeft het project opgezet. De grote kalender voor de kerk is gemaakt door het bedrijf Sign & Media Groep uit Heerenveen en de website is ontwikkeld door Sjouke Visser (grafisch) en Ruerd Visser (technisch). Financieel is dit project mogelijk gemaakt door de Doopsgezinde Gemeente Joure en de Friese Doopsgezinde Sociëteit.

Advent is de periode voor kerst, waarbij mensen zich voorbereiden op de geboorte van Jezus. Advent begint vier zondagen voor kerst. Het is gebruikelijk om elke adventszondag een extra kaarsje aan te steken zodat het naar de kerst toe steeds lichter wordt. Kinderen krijgen met advent vaak een adventskalender met luikjes, waarvan ze elke dag één mogen openen. Achter dit luikje zit dan een snoepje of een plaatje.

De adventsperiode en kerst zijn traditioneel christelijke feesten, maar om mee te doen aan AdventXXL hoeft u zeker niet christelijk te zijn. In de verhalen worden elementen gebruikt van christelijke verhalen maar ze zijn zo geschreven dat ze voor iedereen goed te begrijpen zijn. Juist voor mensen die niet naar de kerk gaan is AdventXXL een leuke manier om een extra betekenis te geven aan het kerstfeest.

De doopsgezinde gemeente in Joure is een open en vrije christelijke geloofsgemeenschap met zo’n 185 leden en belangstellenden. Het is een actieve gemeente met elke zondagochtend een kerkdienst en ZOOS club voor kinderen en vele andere activiteiten voor jong en oud. Voor meer informatie kijk op de site: www.doopsgezindjoure.nl