2018 – Dag 11

Dag 11
12 december 2018
VERHAAL
De engel van Joure

IV De heks van Joure (deel 4 van 4)

Vlak buiten Joure woonde de heks. Zo noemden de jongens haar tenminste. Het was natuurlijk geen heks. Het was een oude vrouw met een kruidentuin. Een beetje griezelig. De jongens zouden, als de heks een keer weg was, de ramen van het huisje beplakken met krantenpapier. En als dat gelukt was dan zouden ze blijven kijken en posten om de ‘engel van Joure’ te ontmaskeren. Zo bedacht, zo gedaan.
De jongens wisten dat de ‘heks’ elke donderdagavond naar Heerenveen ging. Koopavond. Vaak bleef ze daar dan slapen en kwam ze pas op vrijdag terug. Anders in ieder geval heel laat donderdag.
De volgende donderdag was het zover. De jongens hadden thuis gezegd dat ze gingen werken met papier-maché (daar heb je lijm en krantenpapier voor nodig) en ze plakten een deel van de ramen van het huisje van de ‘heks’ helemaal dicht.
En dan maar afwachten of de engel ook komt. Hielke zou bij Willem blijven slapen en Willem bij Hielke. Zo konden ze de hele nacht op wacht blijven. Die nacht kwam de engel niet maar….. de heks kwam ook niet thuis. En ook de vrijdagnacht gebeurde er niets. Toen hadden Sjouke en Ruerd de wacht. Ook kwam de heks niet thuis. Het hele weekend niet. De jongens hadden geen zin meer om op wacht te blijven staan en ook Femke, die had meegedaan, was die dinsdag te moe om post te nemen bij het huisje van de ‘heks’.

Toen de hele club op woensdagmiddag uit school langs het huisje van de heks liep was de heks weer thuis en waren alle ramen schoon.
Op de deur stond een grote engel getekend.

Die avond of nacht viel er bij alle clubleden een kaartje in de bus. Het volgende stond erop :

Beste jongens en 1 meisje (die geen meisje wil zijn).
Hou er toch mee op. Zowel met die nare streken als met het zoeken naar de ‘engel van Joure’. Jullie gaan toch niet ontdekken wie ik ben.
Word liever zelf ook een ‘engel van Joure’. Ga tegen de verveling goede dingen doen in plaats van nare streken. Dat is voor iedereen veel leuker en je zult ontdekken:ook van goede dingen doen kun je erg genieten.
Hemelse groet van ‘de engel van Joure’

… einde …