2018 – Dag 10

Dag 10
11 december 2018
VERHAAL
De engel van Joure

III De engel van Joure (deel 3 van 4)

Sinds die woensdag en donderdag kwamen er zo af en toe meer berichten op de Jouster app over de ‘engel van Joure’.
Een verloren portemonnee werd teruggebracht. Een weggelopen hondje werd weer thuis bezorgd. Een verdwaalde kleuter. Een gemaaid grasveldje….. Steeds weer met ‘De groeten van de engel van Joure’.
Daar werd natuurlijk over gekletst in Joure. Door de grote mensen maar ook door de kinderen. Zelfs door de club van de jongens van groep 6. Ze waren wel heel nieuwsgierig wie die engel toch kon zijn. Want engelen bestaan niet echt dus….. en ze namen zich voor om op onderzoek uit te gaan. De ogen en oren goed open houden zeiden ze tegen elkaar.
Een van de jongens had een kaart van Joure. Daar werden alle plekken op aangekruist waar de engel iets had gedaan. Maar dat gaf weinig duidelijkheid. Overal in Joure kwam de engel. Echt niet alleen in de bejaarden flat.
Hielke schreef elke goede daad die ontdekt werd op een lijstje in de oude mobiel van zijn vader. Datum, plaats en actie. Maar ook daar werden ze niet wijzer van. Toch waren ze wel erg nieuwsgierig. Hoe wist die engel van de rollators in de vijver bij de Jouster berg? En hoe wist die engel waar ze naar terug moesten.

Na een paar weken zoeken waren de jongens niet of nauwelijks verder gekomen. Daarom besloten ze om de engel maar eens uit te dagen. Ze hadden een nieuwe streek bedacht. En als ze die hadden uitgehaald dan zouden ze blijven posten om te kijken of de engel ook zou komen om hun vervelende streek weer goed te maken. Dan zouden ze zien wie of wat ‘de engel van Joure’ was.

… morgen komt het vervolg …