2018 – Dag 9

Dag 9
10 december 2018
VERHAAL
De engel van Joure

II De rollator race (deel 2 van 4)

Berichtje in ‘De Jouster app’, woensdagmiddag

‘In de aanleunwoningen bij ‘De Flecke’ zijn twee rollators verdwenen. Van de dames Buursema en Hanje, twee vrouwen op hoge leeftijd die naast elkaar wonen, zijn de rollators verdwenen of gestolen. Als iemand iets gezien heeft kan die zich melden bij de redactie van de jouster App of bij de politie in Joure.’


Het was niet goed afgelopen met de rollatorrace. Het meenemen van de rollators was gemakkelijk genoeg geweest. In de tijd dat de meeste bejaarden hun middagdutje deden hadden Sjouke en Ruerd de rollators meegenomen. Ze hadden lootjes getrokken en zij waren de klos, of de held. Dat was heel gemakkelijk gegaan.

Op de Jouster berg ging het in het begin prima. Het was lachen geweest maar het spel werd steeds wilder. Femke had wel gewaarschuwd om een beetje rustig aan te doen maar de jongens hadden haar uitgelachen. Je lijkt wel een meisje, riepen ze allemaal tegelijk. Toen had Femke maar gewoon meegedaan. Ruerd en Hielke moesten tegen elkaar in de finale. De berg af, naar het vlot, naar de overkant en dan…….. maar op het vlot ging het mis. Ze knokten allebei voor de beste plek om zo snel mogelijk met rollator weer weg te kunnen. De rollators knalden tegen elkaar aan, steeds wilder. En toen….. toen kantelde het vlot, midden op de sloot. Hielke en Ruerd vielen er af, met de rollators. Die zonken direct naar de bodem en de tassen liepen vol water. De jongens zwommen zo snel mogelijk naar de kant. Wegwezen riep Sjouke en ze renden zo snel mogelijk weg, weg van de berg. De rollators kwamen niet meer boven. De club ging uit elkaar. Ieder naar zijn eigen huis.


Bericht in de Jouster app, donderdag

De verdwenen rollators zijn weer terug! Gisteren waren er twee rollators verdwenen bij ‘De Flecke’. Vanmorgen stonden de twee weer keurig op de plek waar de oude dames ze altijd stalden. De rollators zijn slechts licht beschadigd. De tassen waren nog wat vochtig maar roken naar chloor. Alsof ze uitgewassen waren. Niemand heeft iets gezien maar……..het meest vreemde is……. In elke tas zat een mooie engel. En een kort briefje ’alstublieft, uw rollator’. Ondertekend met ‘de engel van Joure’.

… morgen komt het vervolg …